03 650 50 52

Cervicale discushernia / Cervicale artrose: nazorg

Cervicale Discushernia / Cervicale Artrose nazorg

Nazorg dag 1 (dag van de operatie)

Na de operatie wordt U enkele uren opgenomen op de ontwaakzaal (PAZA) om de narcose te laten uitwerken. Nadien wordt U terug gebracht naar uw kamer. Er wordt gezorgd voor voldoende pijnstilling via het infuus. U dient de dag van de operatie in bed te blijven. Draaien in zijligging mag wel.

Nazorg dag 2

Bij de operaties aan de nek wordt altijd een redon (wonddrain) geplaatst. Deze wordt bijna altijd de dag na de operatie verwijderd. De dag na de operatie kunt u reeds uit bed en mag u rondstappen. Een radiografie wordt genomen om de correcte positie van het materiaal te bevestigen.

Volgende dagen

Nadien wordt afhankelijk van uw herstel dagelijks beoordeeld of en wanneer ontslag mogelijk is.

Ontslag

Indien alles goed gaat en de pijn onder controle is kunt U ontslagen worden. De nodige ontslagpapieren worden meegegeven (brief aan de huisarts, medicatie voorschriften, arbeidsongeschiktheidsattest, verzekeringspapieren). Ook krijgt U de nodige postoperatieve instructies mee.

Hechtingsmateriaal verwijderen

Na 8-10 dagen mag de huisarts de wonde beoordelen en de hechtingen verwijderen. Indien er dan (of eerder) problemen worden vastgesteld met de wondgenezing neemt U of de huisarts best contact op met de chirurg (via het secretariaat op +32 3 650 50 52).

Maak een afspraak

Via onze contactpagina kan u eenvoudig een afspraak maken.