03 650 50 52

Lumbale discushernia: nazorg

Lumbale Discushernia nazorg

Nazorg dag 1

Na de operatie wordt U enkele uren opgenomen op de ontwaakzaal (PAZA) om de narcose te laten uitwerken. Nadien wordt U terug gebracht naar uw kamer. Er wordt gezorgd voor voldoende pijnstilling via het infuus. U dient de dag van de operatie in bed te blijven. Draaien in zijligging mag wel.

Nazorg dag 2

Indien er een redon (wonddrain) werd geplaatst wordt deze meestal de dag na de operatie verwijderd, dit is echter zelden het geval bij een hernia operatie. De dag na de operatie kunt U reeds uit bed en mag U rondstappen. In uitzonderlijke gevallen kunt U in de namiddag al ontslagen worden.

Ontslag

Indien alles goed gaat en de pijn onder controle is kunt U ontslagen worden. De nodige ontslagpapieren worden meegegeven (brief aan de huisarts, medicatie voorschriften, arbeidsongeschiktheidsattest, verzekeringspapieren). Ook krijgt U de nodige postoperatieve instructies mee.

Hechtingsmateriaal verwijderen

Na 10-14 dagen mag de huisarts de wonde beoordelen en de hechtingen verwijderen. Indien er dan (of eerder) problemen worden vastgesteld met de wondgenezing neemt U of de huisarts best contact op met de chirurg (via het secretariaat op +32 3 650 50 52).

Maak een afspraak

Via onze contactpagina kan u eenvoudig een afspraak maken.